Код на продукта: 06010454

Extrema Ratio S.E.R.E. 2 G.O.I.

Original price was: 765.00 лв..Current price is: 612.00 лв..

Цената в сайта е валидна само при поръчка онлайн!

Купи сtbi bank logo
на вноски започващи от 22.72 лв.

S.E.R.E. 2 G.O.I. е приет на въоръжение в специалните части на италианските военноморски сили, като разработка му е по S.E.R.E. 1, създаден от проучвателна група от оператори на специални сили,

бойни изкуства и експерти по техники за оцеляване. Новият вариант е преработен по искане на италианските военноморски сили.

 

Акронимът означава “Survival, Evasion, Resistance and Escape”/”Оцеляване, измъкване, съпротива и бягство”, четирите концепции на курсовете за обучение с висок риск от залавяне на военни.

S.E.R.E. 2 G.O.I. e създаден като работен нож. Уникалният захват, за разлика от класическите остриета от този тип, е проектиран да се използва между показалеца и средния пръст, образувайки една права линия от върха на острието до китката, като по този начин позволява обратен захват. Ръкохватката има същата ергономичност като приклада на огнестрелно оръжие. Този захват позволява инстинктивно и незабавно използване.

Централният отвор в острието, който има функция да направи ножа по-лек ни припомня морския произход на неговите създатели. Особеността на ножа е специално проектирана да се използва дори и без дръжката; двата отвори в частта, предназначена за дръжката, улесняват това. Срещуположната страна на острието се характеризира със серетация, идеална за рязане на въже, а в долния край под началото на дръжката има две сменяеми остриета за друг тип рязане (на въже). В комплекта са включени и две резервни пластини.

 

Kydex канията има основно фиксиране, което може да се променя самостоятелно от операторите с помоща на шестограм включен в комплекта. Ножът идва с двоен предпазител, който се фиксира както от дясната, така и от лявата страна. Зависи от потребителя.

“Да използваме пистолет, нож или друго оръжие за нас е едно и също нещо: това е просто продължение на ръката ни.”
Цитат от командир на G.O.I. отряд.